HTML

menni / nem menni

Egy évet adok ennek az országnak.

Friss topikok

  • mennivagy: @Bettie Page: Köszi! javítom (2009.09.07. 15:19) Bohóckurvák takarodjatok!
  • mennivagy: nyusziii: Nem gondolm, h nekem rossz dolgom lenne, ahogy az elején is leírtam, hogy nem panaszblo... (2009.09.06. 21:14) Vérbulcsú és nagymagyarország
  • living road: Örülök az őszinteségednek.Most erősen éjszaka van és már fáradt vagyok,de szeretnék még visszatérn... (2009.09.01. 02:21) Miért?

Linkblog

Miért?

2009.08.28. 22:40 mennivagy

Miért lett ez a blog?

Egyszerűen annyira kezd szar hely lenni Magyarország, hogy minden túlzás meg pátosz nélkül, arra az elhatározásra jutottam, hogy mostantól számított egy év alatt eldöntöm érdemes-e itt folytatni a jövőt, vagy kell keresni egy másik országot. 

A szabály egyszerű: minden nap lesz egy bejegyzés, ami vagy arról szól majd, hogy menni kell, vagy arról, hogy maradni. Az egy év végén pedig szépen összeadom a +/- okat és amelyik nyer az lesz. Persze van csomó egyéb dolog, családi, meg baráti kapcsolatok, lakás kocsi stb. És az sem egyértelmű hova lehetne menni, de ez most mind mellékes, mert egyelőre abban bízom, hogy győzni fog a nem kell menni. Ha pedig félévkor szarul áll majd a maradni oldal, akkor gőzerővel elkezdek keresni. Nagy azért a világ. 

Miért szar?

Nem általános panaszkodás lesz itt. Van abból éppen elég, sőt ez az egyik dolog, ami ebben az országban szar. A türelmetlen, szétfolyó és mindenre kiterjedő panaszkodás, elégedetlenkedés és nyavajgás. Panaszkodás a kevés pénz miatt, a lassú kiszolgálás, a olajos lángos, a hosszú presszókávé meg a lassú postások miatt. Ami persze egyenként mind szar, de Magyarország nem ezért lett szar hely az utóbbi években. Magyarország azért lett kurvakurva szar ország, mert napról napra lesz egyre hétköznapibb dolog mások baszogtása. Ez egy tág fogalom, de most szépen leszűkítem. Nekem alapvetően az számít végtelenül elkeserítőnek, hogy napról-napra egyre többen gondolják azt, hogy lehet nyilvánosan cigányozni, zsidózni, buzizni. Ez a fő baj. És nem arról van szó, hogy itt most egy szocialistaeszdéeszesliberálvalaki siránkozni fog. Meg arról sem fogok itt papolni, hogy gyerekek, mindannyian egyenlőek vagyunk, meg mások. 

Milyen nem?

Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy sajnos rengeteg hely van a világon, ahol sok az idióta és vannak előítéletek, meg rasszizmus is. Azt sem gondolom, hogy itt most lassan eljön a pokol. Egyszerűen annyi van, hogy azt vettem észre az utóbbi hónapokban (és ebbe nagyon vastagon beletett az, amit a debreceni cigánygyilkos fosok csináltak, meg gárdamasírozgtás, meg ilyesmi), hogy egyre többször szomorodom el ezen az országon, meg egyre többször kell szégyenkezni, ha külföldiek előtt meg kell mondani, milyen nemezetiségű vagyok, meg egyre reménytelenebbnek látszik az, hogy ez az egész átforduljon és pont az ellenkező irányba haldjon.t 

Egyáltalán nem vagyok olyan édes hippigyerek, hogy összekapaszkodós, teismásvagytesemvagymás típusú világgá szeretném tenni Magyarországot. Nem volt az, és nem is lesz soha. De az azért kurva szar, hogy lassan naponta futok bele olyan szövegbe, hogy a taxis egészen merészen cigányozik, mert látja rajtam, hogy nem vagyok cigány. Meg arról beszél a munkásoverálban a kutyasétáltató arc, a Hélia szálló mögötti parkban, hogy azért van sok szemét a Balzac utca környékén, mert a zsidóknál az a szokás, hogy mindent kidobálnak az utcára, vagy kiordítanak egy kocsiból a gödörnél, a mellettem álló feketebőrű ismerősömnek, hogy takarodj haza. Persze lehet azon egy ideig röhigcsélni, hogy mennyire sokféle faszt termel ki egy nemzet, meg mennyire változatosan adódik össze a szerencsétlenek agyában temérdek családi, munkahelyi csalódás, de nálam, lassan egyszerűen unalamssá válik, hogy ezt a folyamatot olyan szemlélődő kívülállóként nézzem és örüljek annak, hogy de jü hazamenni, meg de jó bemenni dolgozni, ahol ezekből a betegagyúkból nincs. Egyszerűen elkezdtem magam szarul érezni ettől és ezért kezdem el ezt a számolást.

Mikor van MENNI KELL?

Ha az adott napon összességében több szörnyű faszságba futok bele, mint üdítő jóságba. Bővebben: ha a fentiez hasonló nyíltan szemét beszólásal találkozom személyesen, vagy történik valami olyan esemény, amelyik ugyan engem nem érint közvetlenül, de erősen elbassza a napomat (pl. durva összecsapás a melegfelvonuláson, molotov koktél cigányok házára, skinheadfelvonulás, stb.)

Mikor van NEM KELL MENNI?

Ha nincs ilyen szar élmény. Vagy ha a szar élményeket erősen elnyomja valmi nagyon jó, vagy valami egészen meglepően abszurd. Persze ebbe a magánügyi dolgokat nem számítom bele, mert nyilván az azért alapvetően meghatározza a hangulatot. De ez most nem arról szól, hogy jót dugtam-e vagy sem. 

Zsidóevagyok? 

Az. De nem annyira látszik. Ami egyrészt jó, mert, ha sokkal rosszabbra fordulnak a dolgok - amit tényleg őszintén egyelőre nem gondolok - akkor majd nem fognak azonnal megverni a szembejövő mittudomén kik. Szar viszont azért, mert azok, akik most az utóbbi években egyre magabiztosabban zsidóznak, nem fogják vissza magukat a jelenlétemben. És olyankor mindig jön a dilemma, hogy szóljak, vagy ne szóljak. Ha szólok, akkor azért érzem magam szarul, mert általában elkezdenek magyarázkodni, amit nincs nagy kedvem végighallgatni, ha nem szólok akkor meg úgy érzem, elsunyultam a dolgot és még egy kicsit sem tettem nehezebbé a faszfej életét.

Pártszimpátia?

Nincs. Egyarát undorodom az összes magyar politikustól, párttól. Leginkább talán egyébként a szociszadesz kör bosszant, mert ha ők nem lettek volna ekkora bitang nagy telhetetlen és tehetségtelen köcsögök, akkor talán talán nem alakulnak így a dolgok. A Fideszről pedig, hát nem is tudom, szóval a telhetelenség, a tehetségtelenség és a primitívség egészen sajátos elegye uralkodik ott, de azért van egy lényeges taszító különbség a szocieszdéeszes oldalhoz képest: mégpedig ez az egész műmagyarkodás, ez a béna fájó pátosz. Az ilyenek pld. A többi párt jelentéktelen/vicces/szomorú/fájdalmas foltocska, nem érdekelnek.  

Ez volt a nulladik nap.  

 

 

6 komment

Címkék: magyar zsidó cigány buzi 0 miértek

A bejegyzés trackback címe:

https://mennivagynemmenni.blog.hu/api/trackback/id/tr571345125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lordart 2009.08.29. 12:25:49

Nekem meggyőződésem, hogy a menni vagy nem menni kérdésre a választ nem kifejezetten a környezetünk eseményei préselik ki belőlünk, hanem az a szemléletmód, amellyel az ember szemléli a környezetének eseményeit. Tipikusan a "már félig üres, vagy még félig van a pohár" féle szemléletmódbéli különbség ugyanarról a pohárról. Van, aki sok-sok rossz tapasztalat után (lehet, hogy jogosan) a menekülésben látja a megoldást, míg más hálás az életéért, az egészségéért és azért, hogy lehetősége adódik egy kicsit változtatni a körülötte kialakult sok "szaron". Meggyőződésem, hogy bárhová vándorol az ember, előbb-utóbb találkozni fog majd hasonlóan elkeserítő, vagy idegesítő jelenségekkel, mint amilyenekkel ott találkozott, ahonnan menekül. Csupán csak annyin múlik, hogy mire figyel az ember. Ha arosszra "éhesen" figyel minden rosszat, akkor találni fog. Ha ügyet sem vet arra, ami esetleg bosszanthatná, akkor lehet, hogy többen követni fogják a példáját, és "közönség" hiányában majd csökkenni fognak a szélsőséges megmozdulások, beszólások, stb. Manapság "haszonnal" jár a szélsőségeskedés, mert akkora figyelmet szentelnek neki, és akkora helyet biztosítanak ennek a médiában, hogy nincs ennél kedvezőbb ingyen-reklám egyetlen szervezetnek sem. Ha megpróbál bárki is jótékonykodni, akkor az nem bír hírértékkel, úgy, hogy lassan nem is érdemes jótékonykodni (így vélik egyesek), mert azzal nem lehet sem politikai, sem társadalmi tőkét kovácsolni, vagy szimpátiát kelteni.
Én a médiát és a politikai elitet hibáztatom mindazért, amivé fajultak ma Magyarországon a dolgok és azokért a (sokszor mesterségesen generált) konfliktusokért, amelyek nemzetiségek, vallások és társadalmi, vagy gazdasági rétegek között kiéleződtek. Nem hiszek abban sem, hogy megszűnik létezni az a gond, amiről nem beszélünk, de hiszem azt, hogy ha sokat beszélünk valamiről, óriási lufivá lehet fújni, akkor is ha a valóságban csak egy aprócska gond...

mennivagy 2009.08.29. 23:13:15

@lordart:
teljesen igazad van, abban, hogy a félig üres/teli pohár esete itt is felhozható, és abban is, hogy csomó mindennek lehet öürülni. Ezt én pontosan így gondolom és örülök is. Meg az is igaz, hogy nem nem menekülni kell a negatív dolgok elől, hanem tenni ellene. Hidd el, hogy csomó mindnet próbálok tenni is. De ahogy a bejegzésben írtam is, elkezdtem azt érezni, hogy jelentps mértékben ömlik a szar. Nemcsak a médiából, persze a média és a politika miatt. De ettől még a konkrét szeméyes tapasztalat az ami, és az ha nagyon erősen szaródik, akkor sajnos szerintem, akár ideiglenesen el kell menni.

Picujka 2009.08.30. 09:33:34

Roppant érdekes a blogod témája, erről a dilemmáról napokig lehetne beszélgetni. Bennem egyébként még soha nem vetődött fel komolyan a "menni" lehetőség. Lehet hogy optimista vagyok? Vagy csak (anya)földhözragadt? A zsidózást/cigányozást én is tapasztalom nap mint nap, közvetlen ismerőseim is alkalmazzák lelkesen. Volt hogy szóltam nekik hogy nem kéne, de azt hitték hogy csak ironizálok és jót röhögtek rajtam. :S Hát nem tudom..... én azért maradnék.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 18:30:38

Elolvasva a posztodat, bennem nem maradt kétség, sztem neked menni kell... a helyedben egy percet sem késlekednék. Ha gondolod, majd megkönnyezlek, oké?

Szívélyes üdvözlettel kívánok mielőbbi jó utat!

:-)

lordart 2009.08.31. 07:18:29

@mennivagy: Természetesen mielőtt ezt a hozzászólást írtam, még többször elolvastam a bejegyzésedet.
A menni, vagy nem menni kérdés bennem is felmerül(t) többször, de:
Nagyon nagy tévelygésre vall az, ha egy ember a legnagyobb problémát és tervezett menekülésének okát abban látja, hogy valakik az utcán cigányoznak, vagy zsidóznak abban az országban, ahol majdnem 8 éve bevallottan csalásokkal, félrevezetésekkel nyert hatalmat egy politikai elit, ahol sokszor nyíltan vállalva (vagy utólag bevallva, amikor kiderült)majdnem tudatosan tettek tönkre dolgokat gazdasági intézményeknél, ahol belegörnyed az átlagember az adóterhekbe, ahol majdnem hetente olvasni olyan híreket, hogy becsületesen dolgozó emberek napokig nem tudnak enni, mert nem marad élelemre pénzük, a rablást bűnnek tartják, kéregetni szégyellnek, továbbá a sok-sok lemondást követelő óriási összegű befizetett közterheinket a szemünk előtt milliárdos nagyságrendben osztják szét egymás között, stb. stb. stb. holnaputánig sorolhatnánk... Tehát: Ha egy ilyen országban, ahol demokráciára és demokratikus választások eredményeire van pofája hivatkozni egy olyan elitnek, aki a szemünk láttára, a pofánkba röhögve elügyeskedi azokat az óriási pénzeket, amelyekkel hozzájárulnánk az ország dolgainak rendezéséhez, s mindezt csak azért teheti, mert "demokratikusan" megbízták a pénztár kulcsának felügyeletével, szóval egy ilyen országban ha az a legnagyobb gond, hogy egy taxis nyíltan cigányozik, vagy egy kutyát sétáltató ember haragszik a zsidókra, akkor ott valami nagyon nagy gond van az elemzőnél (mint ahogyan nagyon nagy gondot vélek felfedezni a mai média 90%-nál is)...
Egyáltalán nem állítom, hogy a kirekesztés, vagy a szélsőséges elemek nem jelentenek gondot. De tegyük már helyükre a dolgokat! Amikor egy emberi testet megtámad egy vagy több rákos daganat, akkor az orvos nem forrófürdőt javasol, és nem az esetleges náthát tekinti a legsürgősebben kezelendő rendellenességnek...
Ha valaki a menni, vagy nem menni kérdést felteszi, akkor szerintem azt mérlegelje, hogy van-e esély itt arra, hogy normális emberek vezessék az országot, akiknek nem mániájuk a lopás, vagy nincs. Ennek a válasznak függvényében kell latolgatni a dolgainkat, lehetőségeinket...

living road 2009.09.01. 02:21:37

Örülök az őszinteségednek.Most erősen éjszaka van és már fáradt vagyok,de szeretnék még visszatérni a Veled való beszélgetésre.Épp most nyitottam meg a blogomat is, de egyből a Te gondolataid ragadtak meg.Egyet mondhatok csak így elsőre:jól tetted,hogy nekikezdtél ennek a fájdalmas témának.Bármi is lesz a végső döntésed, helyére fognak kerülni Benned az igazán fontos dolgok,legalább ezzel azért mégiscsak nyersz és nem lesz ez elvesztegetett időd.Legalább a Számodra értékes kapcsolatok,vagy célok tisztán kirajzolódnak Benned, talán még a barátaidat is jobban megismered ezalatt .
Engem komolyan érdekel ez a fajta "naplóvezetésed",különösen a végeredmény,amit majd döntesz.Kívánom,hogy a lehető legjobb süljön ki belőle és megnyugodjon a lelked !
Sok szerencsét!
süti beállítások módosítása