HTML

menni / nem menni

Egy évet adok ennek az országnak.

Friss topikok

  • mennivagy: @Bettie Page: Köszi! javítom (2009.09.07. 15:19) Bohóckurvák takarodjatok!
  • mennivagy: nyusziii: Nem gondolm, h nekem rossz dolgom lenne, ahogy az elején is leírtam, hogy nem panaszblo... (2009.09.06. 21:14) Vérbulcsú és nagymagyarország
  • living road: Örülök az őszinteségednek.Most erősen éjszaka van és már fáradt vagyok,de szeretnék még visszatérn... (2009.09.01. 02:21) Miért?

Linkblog

Vérbulcsú és nagymagyarország

2009.08.29. 22:07 mennivagy

Ma egyszerű a döntés: nem kell menni. Mondjuk ehhez azért az is hozzájárult, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem találkoztam senkivel és este hatig ki sem mozdultam, az amúgy szinte néptelen fonyódi lakásból. Ezért a mérleg majdnem totál semleges lett.

Technikai megjegyzés: Ha úgy alakul, majd egy nap, hogy semmi érdekes nem történik, ami befolyásolná ezt az elmenős kérdést, akkor az a nap értelemszerűen nem számít majd bele a döntésbe, tehát semleges jelzőt kap, vagy nem is lesz poszt.

A ma azért billent pozitívba, mert egészen véletlenül egy kutyasétáltatásból váratlanul szép helyekre keveredtem, ráadásul Fonyódon, amiből eddig  - nyilván bunkóságom okán - annyit láttam, hogy unalmas üdülősor, unalmas parti sétány, ctrlC-ctrlV. 

Ma viszont, megálltam kocsival egy ház előtt, amire az volt kiírva, hogy "Kripta-villa, az örök szerelem háza", ez már önmagában is csodálatos felirat egy rózsaszín házon. Az épület mögött pedig elindult egy kis ösvény, ami mellett először feltűnt Vérbulcsú nevű híres ősmagyar faszobra, a hozzá tartozó történettel, majd egy ünneplőbe öltözött nyugdíjas néni, aki a kutyától tartott egy kicsit, de később elmondta, hogy az út nagyon szép helyekre visz.

Jött velem egy darabig, kiderült egy templom felé, amibe aztán be is ment, mert ott épp kezdődött a mise. A kisméretű és viszonylag zsúfolt templomról megtudtam, hogy nemrég újították fel és az egész sétány is, azért olyan szép, stb. Semmi fideszezés, semmi szocizés, semmi politika. Ez kurva jó volt, pedig a legtöbben valamiért már a 5. mondatnál nem bírják tovább. Az volt csak kicsit béna, hogy a templom előtt parkoló, nagyméretű Audin volt egy árpádsávval kombinált nagymagyarországos H-jelzés, ami persze nem ronthat el egy napot, annál gyakoribb, de azért az érdekelne, hogy az a majom, aki felteszi, vajon tényleg nem hagyja el soha ezt a csonka 93 ezer négyzetkilométert? Vagy ha igen, akkor hogy a picsába nem érzi iszonyat égőnek ezt a lúzerségemblémát.

Mert a nagymagyarország azt mondja a világnak, hogy basszátok meg, levágtátok a kezünket lábunkat, itt vagyunk, egy csonka törzs mindössze, de ilyen szép nagy rántotthús voltunk egyszer. Nézzétek milyen szép nagy és merev faszom volt régen, most ugyan csak egy kicsi penyhüdt nudlika, de régen szép nagy volt és kemény. Hát ennél nagyon bénaságot, nem is tudom.

Mert annyira biztosan nem lehet ostoba a matrica-user, hogy azt higgye, hogy ezek a levágott részek egyszer majd visszafércelődnek hozzánk. Amit egyszer levágtak az le is lesz vágva. De tegyük fel, hogy valahogy a sok gárdamasírozó, jurtaépítő magyar valahogy eléri, hogy visszacsatolódjon a levágott láb meg kéz. Mi lesz akkor? Sokmillió román, szlovák, szerb, horvát és ukrán lesz hirtelen magyar állampolgár, kisebbségben. Jelenleg egy masszívabb kisebbség létét sem bírják feldolgozni.

Ezért iszonyat ciki és fájóan buta ez az egész ragasztgatás. Hagyjuk is.

Ja, és mégegy dolog. Elolvastam a Vérbulcsú nevű, 930-955 között uralkodó, az akkori magyar fejedelmek között egészen magas pozícióban lévő, rettegett hadvezér és politikus portréját, ott a kopjafa melletti kövön. Nagyok voltunk akkor és félelmetesek, I. Ottó német-római császárt többször megfingatta ez a Bulcsú horka, amire tényleg jó visszagondolni. Egy egzotikus, kegytelen keleti primitv szuperhős. Ez erős, erre lehet büszkének lenni. Főleg akkor, amikor egy lyoni lap lerománozza a debreceni focicsapatot. Szóval teljesen megértem a tarsolylemezes nosztalgiát, de én el tudnám képzelni ezt az egész emlékezést meg múltba révedést cigányozás/zsidózás/buzizás és faszkodó savanykodás nélkül is.   

  

4 komment

Címkék: 1 fonyód nagymagyarország nemmenni

A bejegyzés trackback címe:

https://mennivagynemmenni.blog.hu/api/trackback/id/tr891347318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PsyJudy · http://psyjudy.blog.hu/ 2009.08.30. 22:29:20

Kedves menni vagy nem menni!
Ha úgy döntesz, hogy elméssz, akkor jól jegyezd meg, soha, sehol nem leszel otthon, és soha senki nem fog valójában elfogadni. Ha pedig be akarsz illeszkedni akkor hozzájuk kell majd alkalmaszkodj, és végül szép lassacskán elfelejtessz magyarnak lenni (ha valaha is annak érezted magad). Az erdélyi szlovákiai, meg más szórványban élő magyarok ezt érzik egy jó ideje. A kedves (hogy a te hasonlatoddal éljek) mészáros-országok, teljes-gőzzel azon dolgoznak azóta, hogy rátették a mancsukat a jó kis húscafatokra amelyek a mészárlásból származnak, hogy az ott élő magyar népcsoportokat a lehető leggyorsabban beolvasszák a többségbe, nemzeti identitásukat megszüntessék és gyökereiben írtsá ki őket. Teszik ezt tömeges betelepítésekkel, magyar anyanyelv-használatot-tiltó nyelvtörvényekkel, magyar többségü területek gazdasági tönkretételével, magyarverésekkel, mindenféle színü, szagú, diszkriminációkkal stb. Ha elméssz ez vár rád. Akkor is ha nem valamelyik balkáni országba méssz, mert biztos vagyok benne, hogy a réges-régi nyugatra való menekülésre gondolsz amikor azt mondod, hogy elméssz, akkor is ugyanaz lessz a sorsod. A szomszéd kertje mindig zöldebb, mondás talán ismerős. Biztos lehetsz benne, hogy a nagy és tökéletes nyugati országokban sincs ez másként. Mindenhol elvárják a beolvadást, ha pedig ezt nem teszed meg akkor kiközösítenek, ha viszont megteszed akkor megszünsz magyarnak lenni. De ettől nem leszel angol, francia, svéd vagy bármilyen országban fogsz élni.
Ja és mindenhol van zsidózás, buzizás, gazdasági válság, és cigányozás (de nem cigányozás per say, hanem idegengyülölet, azaz a külföldről származó szmélyek elleni gyűlölet, ami rád is fog vonatkozni).

Ha viszont úgy döntesz, hogy maradsz akkor ne csak panaszkodj, hogy milyen rossz Magyarország, hanem igyekezz tenni is valamit azért, hogy jobb legyen.

nyusziii 2009.08.31. 13:01:27

nem értelek..Fonyódon korzózgatunk, kocsikázgatunk, múlton merengüng.. ez ám az élet babocsai néni.. mi a probléma? úgy vélem, nem csak kelet-nyugat, Eu-nem-eu vagy eu pereme, hungary vs. non-hungary azok a dimenziók, amik eldöntik, hogy ki mennyi-mekkora faszt szop.. aki fonyódon korzózgat, ne panaszkodjon, inkább próbálja meg beleélni magát egy hamburgi dokkmunkás helyzetébe. Az egy más dolog, hogy lehet, hogy a hamburgi dokkmunkás elégedettebb a helyzetével, vagy jobban érzi magát a bőrében.
Tudom, amit írtam, nem koherens, és semmi értelme, csak gondolkodni próbáltam hangosan. Az engem is foglalkoztat, hogy itthon miért nem érzi jól magát az ember, odakünn meg miért érzi magát jól. Vagyis hogy mi van itt elbaszva.
A politikai hisztériák nem jelentenek elegendő magyarázatot. Mindenhol utálják egymást a balosok és a jobbosok, a libsik és a kereszténydemokraták meg a punkok és a rockerek, az őslakosok és a bevándorlók, akár az ékszerdoboz Salzburgban is a csegevara pólós hülyegyerekek sörösüveggel dobálják a haideristákat azok meg borosüveggel válaszolnak.
Szóval a politikai tagoltság és hisztéria nem lehet elég ok arra, hogy Mo. szar hely, itt valami más is bűzlik.

mennivagy 2009.09.06. 21:06:19

psyjudy:
abban igazad van, hogy biztosan van olyan, hogy hazaszeretet, meg hiányozna ez az ország, a nyelv stb, ha nem itt laknék hosszabb ideig. Bár nekem ez az egész annyi, hogy ezen a nyelven beszélek, itt laknaak a rokonok, meg barátok, és zajlott le egy csomó minden, tehát csomó emlék. ennyi. ezt ideiglenesen nélkülözni nem könnyű, de nem is hiszem, h olyan tragikus lenne. A családom egyik fel hosszabb ideje él külföldön és nem szakadt bele szomorúsába, sőt sokkal nyugisabb az életük, nem gazdaságilag, de nem kell állandóan hallgatni a kis hazai szarsáogokat. Az, hogy mindenhol vannak faszok, nem újdonság számomra, mert sokat utaztam. Azt viszont el kell mondjam, az sosem bosszant annyira. Kcsit olyan ez, hogy ha a saját szüleid viselkednek fasz módon, akkor az sokkal zavaróbb, mintha a kollegáid, mert azok a tieid és szertnéd, hogy jobb fejek legyenek.

mennivagy 2009.09.06. 21:14:54

nyusziii:
Nem gondolm, h nekem rossz dolgom lenne, ahogy az elején is leírtam, hogy nem panaszblogot akarok én idetenni, én jól élek itt, csak az utóbbi időben elkezdett egyre több olyan dolog történik mi azért zavaró, hogy közvetlen környezetemben történik (értsd: kerület, város, ország)És elkezdtem gondolkodni azon, hogyan lehetne ezt megoldani.
süti beállítások módosítása